Bahan-Bahan
340gm keju krim lembut
4 peket Splenda
1 sudu kecil Vanilla Extract
1 cawan Krim Berat (heavy cream)
1/2 cawan strawberi segar (Pilihan)
Cara-Cara
1. Menggabungkan keju krim, Splenda, dan ekstrak vanila ke dalam mangkuk dan gaul rata.
2. Pukul krim berat di dalam mangkuk berasingan sehingga ia membentuk lembut.
3. Masukkan krim berat(2) yang dipukul ke dalam campuran keju krim(1).
4. Memindahkan campuran ke dalam loyang dan sejuk dengan membungkus plastik, sekurang-
kurangnya 25 minit. Topping dengan beri/strawberry jika anda suka. Hidangkan segera atau
simpan, ditutup dengan bungkus plastik, di dalam peti sejuk sehingga 2 hari.
Hidangan untuk 6kali dengan 3gm karbohidrat setiap hidangan
(lebih karbohidrat jika anda menambah di beri)
Maklumat pemakanan untuk 1/6 slice Atkins Crustless Cheesecake :
Fat : 34.7gm
Cholestrol : 117.8mg
Total Carbs : 3.1gm
Dietary Fibre : 0.0gm
Protein : 5.1gm
Sumber : Atkins Crustless Cheesecake
0 comments:
Post a Comment